Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is essentieel voor een gezond en mooi gebit. De mondhygiëniste van Dental Art Glanerbrug richt zich op preventie en mondverzorging, om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Onze mondhygiëniste helpt u graag wanneer u klachten ervaart zoals:

Gevoelige tanden
Ontstoken of pijnlijk tandvlees
Terugtrekkend of bloedend tandvlees
Verkleurde tanden
Regelmatig gaatjes
Tandsteen of tandplak
Slechte adem
Problemen bij mondverzorging
In onze tandartspraktijk helpt onze mondhygiëniste u met al uw klachten en zorgt zij voor een mooi, schoon en gezond gebit. U heeft geen verwijzing nodig van de tandarts om een afspraak te maken met de mondhygiëniste. Heeft u ook een afspraak bij de tandarts of een van onze andere specialisten? Dan zullen wij ons uiterst best doen de afspraken te combineren; zo hoeft u maar een keer bij onze praktijk in Enschede langs te komen.
De mondhygiëniste heeft van uw tandarts al vernomen waarom u bent doorverwezen. Niettemin zal zij u uitleggen wat u van haar kunt verwachten. De mondhygiëniste zal de situatie van uw tandvlees bekijken en hiervan verslag doen aan u. Bij algemene tandvleesproblemen als bijvoorbeeld tandsteen zal zij u hiervoor direct behandelen. Daarbij zal zij u ook voorzien van een instructie voor mondhygiëne.
 
Worden behandelingen door de mondhygiëniste vergoed door de verzekering?
Een behandeling door de mondhygiëniste wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. U dient dus aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te maken op een vergoeding. Daarnaast is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van uw persoonlijke polisvoorwaarden.